Välkommen

Ni vet det där huset man kör förbi varje dag på väg till jobbet och tycker är gulligt, speciellt, pittoreskt och har det lilla extra. Vi har ända sedan vi köpte vårt hus, kört förbi detta lilla korsvirkeshus i byn, huset som inte är som alla andra, i gammal stil och med ena gaveln lite för nära vägen.
I somras fick vi av en tillfällighet reda på att just detta hus var till salu, av ren nyfikenhet åkte vi på visningen. Precis som flera av våra grannar var vi där för att äntligen få titta lite extra på detta speciella hus och få en chans att se hur det såg ut på insidan.
Vi åkte dit, gick in och blev nog lite förälskade båda två.

Vi som bara skulle titta av nyfikenhet, började plötsligt diskutera allt man kunde göra med huset och hur fint och speciellt det skulle kunna bli med lite omsorg och kärlek.
Plötsligt hade vi bokat in att gå på en andra visning, där vi på allvar tittade på allt som behövdes göras och visst var det mycket som behövdes göras, men efter allt vi gjort med vårt hus, så var det absolut inget vi inte skulle klara av.
Som med allt vi gör tillsammans så bestämde vi oss fort och redan när vi gick ifrån visningen hade vi lagt ett bud på huset och då säljarna önskade att bli av med huset snabbt, var det klart redan efter 1,5 vecka att huset var vårt.

Vi får ofta frågan: men vad ska ni med ännu ett hus till? Ska ni flytta dit?
Nej, vi kommer aldrig sälja vårt älskade hus i skogen eller flytta ifrån det.
Vi vet inte riktigt vad det i slutändan kommer bli av huset, det kommer få ta den tid det tar, det ska kännas bra att vara där och det ska inte kännas som måsten. Tröttnar vi tillfälligt, stänger vi dörren och åker hem, när vi sen får tillbaka lusten är det bara att åka dit igen.

Den här bloggen ska bli det som vi pratade om i efterhand, att vi skulle gjort under all renovering med vårt hus. En form av dokumentation av allt vi gör, men samtidigt en möjlighet att visa för andra vad vi gör.
Ni ska få följa med oss på vägen med att göra krukmakeriet till vårt.Kommentarer

Populära inlägg