Äntligen är rivningsfasen i badrummet klart

Idag har Janne och William gjort ett jättejobb med att gräva ur golvet i badrummet och bära ut all jord. Ca 4 kbm jord har grävts ut och fraktats bort för hand, då det inte får plats med några maskiner. Janne har grävt och William har burit ut allt i hinkar. Även Majken hjälpte till en stund med att bära sten.
Men nu är det klart, nu går det helt enkelt inte att ta bort mer ur gamla badrummet, nu är det äntligen dax att börja bygga upp allt igen.


Själv har jag och Klara varit iväg och handlat färg, blev även en tapet då den helt enkelt var så fin och kommer passa så bra.
Nu är även det lilla rummet målet och jag har för första gången satt tapet.


Vi är väldigt glada att vi tog beslutet att ta upp de gamla golven, dels hittade vi ju ett kul utrymme undertill, men även då "källaren" var igensatt på ett mindre bra sätt.
När vi öppnade upp och kom ner i utrymmet undertill kunde vi se att det inte var så längesen som det hade använts, mest troligt använde krukmakaren det som jordkällare. Varför säljarna sen spikat igen allt vet vi inte och varför de inte berättade om det är ännu mer konstigt.
Som ni kan se på bilderna hade man valt att lägga ett golv över hålet, men man har inte reglat upp ordentligt, eller försökt få det jämt. Däremot har man på ett ställe där det var som mest ojämnt lagt en bit gips under golvet. Gips som har papp i sig har bundit fukt som kommit underifrån och det var mögel där det låg.
Att spika igen ett utrymme så som de gjort, utan chans att fukt kan komma ut, kunde mycket väl gjort att det inom ett par år hade blivit ordentligt fuktgenomslag. Dvs hade vi inte brutit upp golven och hittat källaren, hade det kanske om något år märkts när golven började svikta av fukt och att träet blivit murket.
Efter kvällsmaten var det dax att öppna upp och ta oss ner, lika spännande tyckte vi alla.
Utrymmet är ca 2,5 x 2,5 meter och 1,5 meter högt. Betydligt bättre än vi trodde, ingen tendens till mögel eller svamp. Hittade lite hyresgäster i form av större spindlar och även om både Janne och Majken tyckte dessa var skitläskiga, så är det ett gott tecken. Man brukar säga att finns det spindlar är det friskt, spindlar trivs inte i fukt, mögel eller svamp.


Kommentarer

Populära inlägg