En tur till Ikea och grundarbetet börjar bli klart


Ännu en helg har kommit och gått och ännu en söndagskväll sitter jag här i soffan och summerar veckan som gått medan övriga familjen gått och lagt sig.
Denna söndagen är det med en skön känsla i kroppen, inte bara för att jag och tjejerna har ledig dag imorgon, utan även för att det varit en väldigt bra helg.
Men först börjar vi med den tur vi gjorde till Ikea för en tid sedan.

Plötsligt en helg kom vi på att nu är det dags att åka till Ikea och köpa kök. Söndag, direkt efter simskolan åkte vi till Älmhult för att shoppa kök. Vi hade under lördagen ritat upp köket i den köksplanerare som Ikea tillhandahåller och viste i det stora hela hur vi skulle ha det och vad vi skulle ha. Väl på plats på Ikea gick vi till köksavdelningen i tro om att vi lite snabbt och lätt kunde få hjälp med ett par frågor och sen var det bara att hämta ut det vi skulle. Nix, efter att ha stått och väntat med kölapp fick vi prata med en tjej som bokade in oss till en köksplanerare, att få planera själv så som man fick när vi byggde vårt förra kök fanns inte på kartan.
Med bokad tid, gick vi en liten runda i varuhuset och var åter på plats vid köksavdelningen i god tid till tiden vi fått. Däremot är det uppenbart inte alla som kommer färdigplanerade till varuhuset eller känner att det finns andra som väntar. 45 minuter efter den tid vi fått var paret innan oss äntligen klara och vi fick komma till. Efter lite frågor, några ändringar, fick vi plocklistan med oss i handen och kunde styra ner till självplocket och plocka ihop köket själv.
Fem vagnar senare rullade vi in till kassorna och slutligen, när vi kom från varuutlämningen hade vi sju vagnar med oss ut till bilen. Det är tur att vi har ett stort bilsläp och tåliga barn.





Med krukmakeriet mer uppställt än tidigare av köksprylar som så småningom skall komma på plats har det förra helgen målats tak och vägar.




Sista gångerna vi har målat i krukmakeriet har vi köpt färg från Rusta, trots ett lågt pris är de riktigt bra att måla med. Denna gången valde vi en lite dyrare variant som är helt matt.


Denna helg fick Janne lite förstärkning av en kompis som kom på besök och nog gick det lite lättare och var lite roligare att fixa med sällskap från en gammal god vän. Lagom till lunch kom sista golvbiten på plats och första rundan av hårdvaxolja kom dit och ligger nu och torkar, medan vi åkte hem och grillade i det underbara vädret. 


Varför han oljar golvet i kalsonger? Det var något svamlande om att arbetskläderna var så smutsiga att han var rädd för fläckar på golvet...



Nästa helg är det dags att skruva stommar och förhoppningsvis få köket på plats.

Kommentarer

Populära inlägg