Gavlarna klara

Då kom den där måndagen när allt drar igång igen. Janne börjar jobba och Majken ska tillbaka till förskolan. Jag och Klara har i vart fall ledigt två veckor till, sen är det dax även för oss.
Efter en helt otrolig sommar gällande vädret, blev sista veckan en vecka med mycket regn. Regn varje dag här hos oss och ett par dagar med regn och åska hela dagen. Janne lyckades dock få klart gaveln mellan regnskurarna.

I förra inlägget skrev jag om den andra gaveln, trodde man nu att gavlarna var likadant gjorda så trodde man fel.
När Janne fick bort putsen och vassmattan på gaveln på framsidan visade det sig att man hade murat upp innerväggen. Vi fick förklaring till fuktgenomslaget på putsen. Väggen bestod alltså av puts, vassmatta, gammal panel och sen en murad vägg. Träpanelen var ordentligt fuktig och detta gav så klart fukten på putsen.
Bäst att slå ner den uppmurade väggen tänkte Janne och tog i ordentligt med släggan på första slaget. Inte kunde vi gissa att det bara bestod av murbruk, inget tegel eller lecablock, ingen armering av något slag, utan bara en murad vägg. Tjoff sa det så höll Janne på att följa med ner i första slaget då allt gav vika. Vi som trodde det skulle vara ett stort jobb att få ner. Ett par välriktade slag och så låg väggen på marken (och på min ros så klart).

Sen var det bara att göra som på andra sidan. Nytt regelverk, ångplast, isolering, vindpapp och panel. Janne hittade ett fönster uppepå vinden som visade sig fungera perfekt i storlek, så även detta byttes. Måla och så var det klart.
Helt klart ett stort lyft för huset.


                                                                    Före
                                                                Efter

Själv fick jag som jag skrev i förra inlägget för mig att börja måla den lilla boden som var vitmålad precis som allt annat på detta hus.
Även om det ännu inte är färdigmålat så kan ni se hur det kommer bli. Huset blir nu rött istället och kommer få vita knutar och dörren fick bli grön.
Före

Före

Ännu inte klart, men det går att se hur det kommer bli.


Nu kommer vi ta det lugnt ett tag med krukmakeriet. Vi ska landa ner i inskolning och arbeten och i slutet av september kommer nya gäster som ska bo i stugan. Efter det blir det dax för köket.

Kommentarer

Populära inlägg