Ett spontanprojekt över helgen

Den här helgen skulle vi ta det lite lugnt. Göra lite småfix på huset, städa och röja lite. I onsdags var jag och Janne ute och åt, bara vi två. Första gången, bara vi, ute, sedan Klara föddes för ett år sedan. Vad pratar man om när man plötsligt är barnfri? Renovering och vidare projekt så klart!
Framför huset ligger en äldre stenläggning, plattorna har satt sig och ogräset mellan dom är nästan omöjligt att bli av med. William gjorde ett försök förra året med att rensa ordentligt, men när våren kom igång kom även ogräset med full kraft och allt såg bara tråkigt och ovårdat ut. Runt stenläggningen fanns dessutom en remsa med gräsmatta som var svår att komma till med gräsklipparen.
Vi hade redan diskuterat att även lägga ett trädäck här, men bestämt oss för att vänta då tiden inte räcker till. Men när vi satt där i onsdags och diskuterade kom vi fram till att vi kör.
I fredags eftermiddag stack Janne och William till bygghandeln och köpte virke och på kvällen tog de upp alla plattor i stenläggningen, i lördags grävde de och gjorde grunden och idag fick Janne dit all trall. Bygget gick snabbare än vi trott, mycket tack vare att måttet på platsen gjordes efter virkets längd och det därför inte behövde sågas, utan bara att lägga dit och skruva. Sen självklart en snabb snickare ;)
Som vanligt går det så snabbt att vi glömmer förebilder, men några undertidenbilder och nu när det är klart.


Själv fick jag planterat blommor i alla de krukor jag är så glad över var kvarlämnade. Har även planterat bambu som skall få växa upp på ena sidan om uteplatsen, fick även målat omfånget runt fönstrena.

För ett tag sedan skrev jag om den slänt som vi grävde ut, även den är klar sedan ett tag, bara glömt bort att ta bilder. Mer ska planteras så småningom för att få det så lättrensat som möjligt. Planen är att plantera så mycket och så tätt att inget ogräs får plats. Några växter är köpta, men en del kommer från huset och rabatterna där växter behöver delas. Bra sätt att spara pengar och det går utmärkt att ta växter från huset ner till krukmakeriet, däremot inte tvärtom. Vi har än så längre klarat oss från mördarsniglarna, vilket det finns gott om i krukmakeriet och hela byn,

Även denna helg stannade vi kvar över natten mellan fredag och lördag. Det är väldigt mysigt att sova i stugan, vi sover alla bra och det ger oss mer tid när vi redan är på plats på morgonen.
Därför blev det grillat och vår murgrill blev invigd. Grillen som jag köpte på annons för flera år sedan, men vi aldrig hittat någon bra plats till hemma, här hittade den rätt med en gång.

Runt huset på baksidan växer en häck med syren, just nu sprids den söta doften av blommorna i hela trädgården och det luktar ljuvligt. Hittade ett recept på syrensaft och var tvungen att testa, saften skall få en härlig lila färg när den är klar och det ska bli spännande att smaka på den.

Tjejerna får avsluta inlägget, lika underbara som vanligt när de fixar och pysslar mycket själv och ger oss tiden att hålla på med allt. Lite bad idag i värmen. Klara hann med bad med kläderna på medan poolen fylldes på, hon är snabb nu.
Kommentarer

Populära inlägg