Påskhelg

Så blev det påsk och några dagar extra ledigt, en påsk med minst sagt omväxlande väder och aktiviteter. Vi började långfredagen med snö och gipsning av tak i badrummet. Medan William hade kompisar på besök, passade vi på att ta kvällen i krukmakeriet. Janne jobbade och jag och tjejerna titta på film, mös framför brasan och åt godis, så länge alla är nöjda är fördelningen av arbete bra.

Påskafton tog vi det lugnt och firde kvällen hemma med nära och kära och påskfirande.  Ägg, sill och godis, som på julafton, fast det är påsk. Massa snö som det definetivt inte var till jul.

Påskdagen hade vi födelsedagsfirande för 18 åringen, påskfruskost och paketöppning och sen en tur till Malmö i snöstorm. När vi ändå var i Malmö passade vi på att inhandla kakel, klinker och mosaik till badrummet. Vitt och svart, jepp vi är så tråkiga och ja det är samma färger som i badrummet hemma, men vi gick lite "crasy" och tog mosaik den här gången som nästan glittrar lite. Färgglatt, som Janne skulle säga.Igår vaknade vi till en strålande vårdag, sol och värme. Det blev en väldigt skön dag i krukmakeriet. Öppen dörr och man kunde vara ute utan både mössa och jacka. Vi fick städat ordentligt och plockat undan mycket av "byggröran".
Jag har vädligt svårt för när det blir för rörigt och har sista tiden inte alls trivts med att vara i krukmakriet. När Janne och William har varit där och fixat utan att jag har varit i närheten och sagt till att det skall plockas undan efterhand har de verkligen lyckats att stöka till det ordentligt, För att sen inte prata om allt byggdamm som blir.
Nu är det mesta undanplockat och lite av dammet borttorkat. Sen sprang Janne omkring och la tid på att inte hitta sina saker resten av dagen.
Medan Janne fick spacklat taket och senare börjat med fuktspärren, kunde jag och tjejerna fixa lite i trädgården. Blev både lunch och fika ute i solen. Det bästa jag vet är att sitta och fika en tidig vårdag i solen på trappan.
Trots att Janne hade mer fuktspärr än vad som skulle behövas räckte det inte hela vägen och han fick iväg idag och köpa lite mer. Passar då på att sätta den sista fuktspärren ikväll efter jobbet. På så sätt är det nu klart för att börja kaklas.Kommentarer

Populära inlägg