Äntligen kom våren

Jag säger bara äntligen, äntligen kom våren efter en allt för lång vinter och äntligen har vi kommit igång med att kakla i badrummet.
Lördagen började med strålande sol, men en iskall vind. Medan Janne gick omkring och laddade mod för att sätta igång med kakel började jag gräva i trädgården i krukmakeriet. På framsidan finns det en upphöjd slänt. Vi har fått reda på att bilnerfarten till huset låg där tidigare, krukmakaren valde dock att sätta igen den och "låna " mark av grannen för att göra ny nerfart till huset.
I slänten växer lite blommor, men mest ogräs och den består i princip bara av singel, större stenar och bråte. Genom att gräva av den, är min plan att fylla på med planteringsjord och sen plantera växter och på så sätt få det att se bättre ut. Ska inte påstå annat än att det är rätt tungt att gräva bort det, speciellt då man hela tiden kör spaden i större stenar. Sen med tanke på andra överraskningar i huset kan jag inte förvänta mig annat än att råka gräva upp något som råkat "gömmas" där, hoppas bara på att det inte är en fot eller något.
På stora delar av huset och planket ut mot vägen växer det vildvin, växtkraften i denna växt är minst sagt stark. Utlöpare som slår rot finns överallt på tomten och massor av det i sänten. Vill ni göra någon en riktig otjänst, plantera vildvin och låt den växa som den vill.
Efter ett par timmar och ett par grillade korvar till lunch, kände Janne sig redo för att sätta igång med kaklet. Då inga väggar är raka i huset och inte heller i vinkel till varandra gäller det att börja där det är viktigast att det ser rätt ut, dvs duschen. I lördags blev duschhörnan klar och idag (söndag) blev hela väggen mot vägen klar. Den vägg som är störst, med flest vinklar och flera hål som det behöver tas hänsyn till och sågas/borras ut.
Igår var vi alla med i huset hela dagen, men idag och med ett helt underbart vårväder valde jag och tjejerna att stanna hemma och röja i trädgården i huset. På eftermiddagen tog vi dock cykel och cykelkärra ner till krukmakeriet för att kolla hur långt Janne kommit.

                                                           Första kakelplattan är satt.


Kommentarer

Populära inlägg