Nu gjuter vi

Här går vi och väntar på våren, men vintern verkar inte riktigt vilja bli klar i år. Nu vill jag ut, fixa i trädgården, gräva, plantera och se allt växa. Visst kan man räfsa lite gamla löv, men hur kul är det. Planerna är många för krukmakeriet, men de får snällt vänta.
Igår försökte jag ändå fånga våren och solen lite och för första gången i år var jag och tjejerna (och Elliott) ute och cyklade. Cyklade ner till krukmakeriet och kollade in hur det går för Janne. I all byggröra är det lite svårt att vara där med Klara just nu. Klara som är i röjaråldern och gärna vill pilla på allt och stoppa allt i munnen, men vi kunde trots allt vara där ett par timmar och hålla Janne lite sällskap innan vi åter cyklade hem.
Janne fortsätter med badrummet och även om vi inte har skrivit så har det hänt lite. Väggarna har fått våtrumsgips och Janne har gjutit golvet.
Vi behövde gjuta på en rätt tjock kaka och slutligen kom Janne fram till att flytspackla var det som var bäst för oss. Han behövde då inte gjuta allt på en gång, utan har varit nere mer eller mindre varje kväll sista veckan och blandad hinkar fulla med flytspackel som han sen har hällt ut. Nackdelen är att det blir lite dyrare än att gjuta med betong. Fördelen är att slippa en stor betongbil som kör sönder hela tomten, eller att stå med murbråcka och försöka blanda allt efterhand med en gång, samt att torktiden hade varit flera veckor. Nu med flytspackel kan vi fortsätta byggandet med en gång och behöver inte vänta på betong som måste bränna.
I veckan var Janne iväg och inhandlade tätskiktet, som förhoppningsvis blir klart under påsken, igår drog han in vattenrören och idag var han nere och reglade upp taket, så nu ska bara takgipset på. Men först måste vi vänta in elektrikern för att få dit dosorna till ljuset i taket.Snart kan vi åka iväg och handla det som jag tycker är kul, kakel och klinkers. Dock har vi ännu inte bestämt oss för vad. Det kommer i grunden bli vit kakel på vägarna, men golvet skall få någon färg och jag har fått viljan igenom att få något lite roligare kakel i duschen. Vi var iväg för ett tag sedan och tittade på klinkers på en av våra stora byggmarknader, detta i hopp om att det skulle vara lättare at bestämma sig när man ser det på riktigt. Men det blev ju bara svårare, finns så många snygga och häftiga kakel, klinkers och mosaik och sen ska man dessutom vara överens om vilken. Priset spelar så klart även roll, man kan ju välja hur dyrt som helst och då är frågan om man vill det i något som i grunden är en sommarstuga och där vi inte bor.
Vi får helt enkelt återkomma med detta när vi bestämt oss.


Kommentarer

Populära inlägg