Mössen flyttar in

Så var vi där igen, när saker inte går som man planerat. Vi som äntligen skulle sätta fart ordentligt igen och så går jag och bryter armen. Slapp gips, men kan inte lyfta och bära Klara, vilket har gjort att Janne har fått vara med oss större delen av tiden. Helt handikappad har jag inte varit, men totalt värdelös när det kommit till att vara med att bygga, lyfta och bära.

Det brukar sägas att när man bygger så tar allt mycket längre tid än man tänkt sig. Det kan vi absolut skriva under på. Vår första tanke var att badrummet skulle vara klart under jul och nyår. Nu har vi sagt till påsk, men efter mitt missöde är frågan om vi hinner det och om vi måste hinna det?

Men lite har trots allt blivit gjort under de senaste veckorna, vi är fortfarande i det där läget då det läggs massor med tid, men det känns som att inget händer.
Det är dock färdig isolerat, elen är dragen och i helgen kom all OSB upp.
Nu ska gipsskivor införskaffas, något som var tänkt i veckan, dock kom lite magsjuka mellan.

När kylan kom i mitten av januari, flyttade även mössen  in. Var inte så svårt för dom när det var öppet rakt ut via badrummet. Bor man på landet får man räkna med lite möss under vintern, har dock väldigt svårt för att ha dom i bostadsytan, ffa i köket. Trots en del matvaror som står framme (knäckebröd m.m.) har mössen valt att bosätta sig i soffan. Vi har tagit ett par möss i köket, men de verkar mest bara ha sprungit förbi. Soffan fick vi däremot storstäda. Det är en bäddsoffa där man under dynorna kan lägga täcke och kuddar, något vi efter tvättning har fått placera i stora plastbackar.
De förra ägarna som köpte soffan ny berättade om hur mössen hade tuggat på nya soffan och hur förargligt det var. Vi slipper i vart fall känna att vi lagt pengar på en ny soffa som mössen åter igen har tuggat på. Antalet möss har nu minskat, dels genom lite råttgift, fällor, men även att badrummet blivit tätt.

Bilderna är kanske inte de mest intressanta, men visar hur bygget går framåt. Man kan nu få en känsla för hur stort badrummet kommer bli. Det positiva med att vi valde att riva allt ut till ytterväggarna och börja om är att med den nya och bättre isoleringen har badrummet inte bara blivit varmare, det är även mer ljudisolerat ut mot vägen och bilarna som kör förbi. Det har kanske inte framkommit helt att ytterväggen/gavlen ligger ända ut mot vägen som går igenom byn. Var ganska intressant att stå i duschen och höra en lastbil köra förbi och konstatera att det var ca 40 cm från ens huvud. Nu låter det i vart fall inte lika mycket längre.

Kommentarer

Populära inlägg