När ett litet, snabbt projekt blir så mycket större

Sovrummet var ett av de rummen som enligt mäklaren var nyrenoverat och helt klart. Vi förstod snart att det var " klart" enligt säljaren, dvs, inte klart. Bitar av listerna på golvet saknades och när vi tittade närmare insåg vi att de bara målat en gång över den renoverare ( form av väv) de satt upp.
Tänkte att den här helgen då Janne ändå skulle stå och bila golv i badrummet hela tiden kunde jag passa på att lite snabbt och lätt måla om sovrummet.
Sovrummet tömdes i torsdags på alla möbler och i fredags åkte vi dit för att sätta igång. Inser att nu när sängen är borta då buktar golvet uppåt.
Man har lagt in ett golv som skulle legat flytande, men lagt det dikt an mot väggarna. Vilket vid närmare titt visar sig att de till och med satt väggarna på golvet, vid någon renovering. Vi kan nu även se att problemet med att golvet buktar upp har nog funnits ett tag och det har man försökt åtgärda med att spika och skruva i golvet där det buktar som mest.
Låta det vara eller riva upp?
Rev upp golvet och hittade ett gammalt golv under, mest troligt originalgolvet.
Nu målas väggarna, fick lite hjälp av Majken en stund med detta. Hur vi gör med golvet får vi bestämma när vi lyfter på pappen som ligger över.


Om det var senaste säljaren eller ännu tidigare man tagit fram de gamla bjälkarna i taket, vet vi inte, men typiskt den förra säljaren är att inte göra helt klart och därför är ena bjälken inte helt fixad.
Någon gång för längesen har man valt att klä in alla bjälkar i huset med papp, man gjorde tyvärr så för, ansågs inte fint att de syntes helt enkelt.
Bara att ta fram ångtvätten och riva av sista pappret så även denna bjälke blir fin.

Medan vi andra fixar, passar Klara på att sova framför spisen.

Kommentarer

Populära inlägg