Lilla rummet klart

I söndags kom listerna upp i lilla rummet och möblerna flyttades in, äntligen klar med första rummet. Måste dock sätta ett men, i lilla rummet sitter en altandörr och ett steg ner, detta är inte klart och kommer göras i samband med att utsidan fixas.
Majken tyckte att rummet blev så fint att hon kallar det barnrummet. Lite rätt har hon och nu när det är rörigt i övriga huset och tjejerna mest bara kan vara i köket och leka blir det bra att ha leksakerna här inne. Skönt att åter ha en säng där man kan vila en stund med Klara när det behövs.
Elen är inte heller klar och allt annat än bra i huset, men denna kommer göra i ordning i hela huset samtidigt. Det har dock varit intressant nu när vi hållit på i dessa två rum. All el i dessa rum kommer från samma uttag och en sladd som går igenom båda rummen. Ligger inte denna sladd på precis rätt läge slocknar elen helt i den delen av huset. När jag skulle lägga in sista spånskivan var sladden ivägen och jag fick tvinga spånskivan på plats, vilket gjorde att sladden kom i kläm. Lite gnistor från uttaget där sladden kommer ifrån, men sen har elen fungerat bättre, nu behöver inte sladden ligga på millimetern rätt längre.Bara att fortsätta i nästa rum. Här valde vi dock att inte regla upp hela golvet så som vi gjorde i lilla rummet, detta då det bygger på för mycket, dvs vi hade fått ett steg upp i detta rum. Istället lägger vi under där det behövs. Det första vi började med var att såga upp ett nytt hål till källaren, där nya nedgången blir. Vi var tvungna att ha upp hålet, men kändes efteråt mindre smart då hålet är precis innanför dörren. Varje gång vi ska in eller ut ur rummet måste vi hoppa över hålet, säkerheten är inte den bästa.
Tar lite längre tid nu när det är vardag att få det klart. Passar på när Majken är på förskolan och gör så mycket jag hinner tills Klara tycker det är nog.Det är tur att våra tjejer är som de är. Majken är med en del och hjälper till, pysslar och fixar och när det blir för tråkigt sitter hon en stund med "plattan". Klara kan vara med lite och titta på, eller ligga och leka på golvet, ibland pysslar Majken en stund med henne och sen sover hon en stund.Kommentarer

Populära inlägg