Första tiden i huset

Så vad har vi då gjort första tiden i vårt nya hus. Huset som fått många olika benämningar, huset, krukmakeriet, sommarstugan m.m.
Men idag oftast av oss kallas för sommarstugan, men här inne fick heta krukmakeriet.
Första tiden gick som sagt åt att röja och städa, ett helt uthus med saker behövde sorteras och detta tog Janne sig an med stor förtjusning. Även lite vänner har varit och hjälpt till i omgångar och tyckt det var minst lika spännande med allt de hittade. 
Vad som varit genomgående är att man oftast hittar mer än en av allt. Några exempel: tre grästrimmers, 40st korklock till burkar, 20st åklappar, 70st stålborstar till spis, tio paket med blad till någon form av verktyg för att ta bort färg, dock inget verktyg, 60st kaffekoppar med fat och så fortsätter det. Därför blev vi knappast förvånande när grannarna har sagt att han var lite av en samlare, krukmakaren.

Precis på tomtgränsen stod en stor gran. Denna sa jag med en gång att jag ville ha bort så fort som möjligt. Granen var även något av det första som alla grannar vi pratade med tog upp och frågade vad vi skulle göra med. Därför tog det inte många dagar innan den var fälld och bortkörd. 

Själv tog jag mig an att röja i trädgården när jag inte var inne och städa, vi visste redan vid köpet att det fanns mördarsniglar i byn, men först nu insåg vi hur många, därför fick två av våra ankor flytta ner till huset ganska så omgående. 
När man bor i skogen som vi gör, är man van vid att köra ut allt trädgårdsavfall i skogen, nu plötsligt skall allt köras till tippen, vilket gör allt lite mer omständigt.

Vi valde att första tiden inte köra igång några stora renoveringsprojekt, utan hinna "bo" in oss lite först. Däremot har vi varit i huset en hel del och bara njutit av att komma hemifrån och bort från alla måsten. Även om sommarstugan bara ligger några kilometer från vårt hem har vi flera helger valt att sova i sommarstugan, något vi alla tyckt varit mysigt.

Kommentarer

Populära inlägg