Det där med att hålla sig stilla

Idag har vi spenderat förmiddagen i ett kaotiskt Kristianstad, lönehelg och påfundet black Friday, men som i Sverige tydligen är en hel helg. Vi var inne för att se William spela med sin orkester. Nåja, lite hysteriska shoppare senare och skön julmusik så det varar året ut fick vi halva dagen i huset och han klart med det som var planerat för idag.
Janne som fortfarande inte får lyfta fick ta hand om småtjejerna, något han har svårt för. Inte att ta hand om tjejerna, men är hålla sig stilla. Vet inte hur många gånger han fick bli tillsagt att sluta vanka omkring, sluta lägga sig i och sluta försöka hjälpa till. För att slippa alla goda råd och för att få arbeta i lugn och ro fick han bli förpassad till köket, kom en hel del muttrande därifrån under eftermiddagen. Han lär snart vara igång igen med byggandet, så vi andra får passa på nu.
William fick i uppgift att bygga ett vindskydd till våra snigelätande ankor i huset. Utav lite han hittade i förrådet och det jag rivit från golven fick han ihop ett skjul till dom. Nu har de någonstans att ligga när rusket kommer.Själv fortsatte jag i lilla rummet och golvspånet kom på plats.
Lagom när det var dax att lägga in golvet var William klar med sitt och jag passade därför på att köra lite byggskola med honom. Till början lite försiktigt, inte ha någon koll alls på hur man lägger in ett laminatgolv och en sticksåg som var skitläskig. Till att han både mätte, sågade och la stora delar själv.
 Även Majken var så klart med på ett hörn och hjälpte till här och där.
 Kul att se en kille som växte en hel del idag och kände sig nöjd med sitt ankhus och var väldigt stolt över ett nylagt golv.
Imorgon blir det bygghandeln och införskaffande av mer material och sen hoppas jag på att få alla lister på plats i rummet.

Kommentarer

Populära inlägg